reklamy iJarocin.pl
reklamuj się w gazecie internetowej



PsiaArka Krotoszyn - Szkolenie Psów









Piątek
15
grudzień
2017
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Jarocin

Pierogarnia "Marzeń" - z miłości do tradycji i gotowania

2017-11-22 11:11:00

Wspaniałe, domowe o różnych smakach… Pamiętasz babcine pierogi z lat dzieciństwa? Skosztuj tych z jarocińskiej Pierogarni „Marzeń”, a znów poczujesz ich niepowtarzalny smak, który przeniesie Cię do tamtych czasów...

Pierogarnia „Marzeń” jest pierwszą w Jarocinie. - Została zbudowana na tradycji i miłości do gotowania. Jest naszym rodzinnym biznesem, ale też czymś więcej. Jest naszym małym marzeniem – mówi właścicielka Elżbieta Wysoczyńska.

 

Pierogi robione są ręcznie każdego dnia. Kuchnia bazuje na tradycyjnych przepisach, które znały nasze babcie. Stąd niepowtarzalny smak pierogów, który wielu z nas pamięta z lat dzieciństwa. A można je skosztować z różnymi rodzajami farszu (m.in. z kapustą i grzybami, serem, kiełbasą, szpinakiem, na słodko), które otula ciepła warstwa ciasta. Pierogarnia oferuje je w wersji gotowanej i pieczonej.

 

Oczywiście wiele osób twierdzi, że pierogi są wschodnią naleciałością do polskiej kuchni. Nie zmienia to jednak faktu, że są one naszym tradycyjnym daniem od wieków kojarzonym – przede wszystkim – ze świętami Bożego Narodzenia. Stąd i oferta Pierogarni „Marzeń”, która z pewnością wychodzi naprzeciw mieszkańcom Jarocina i okolic. Powiedzmy sobie szczerze, nie każdy ma czas i nie każdy potrafi zrobić, tak pyszne pierogi. - W związku ze zbliżającymi się świętami przyjmujemy zamówienia na świąteczne pierogi. Będą one przyjmowane na miejscu lub telefonicznie do 16 grudnia – informuje Elżbieta Wysoczyńska. Spieszcie więc, bowiem pierogów na polskim, wigilijnym stole nie może zabraknąć!
 

W menu lokalu znajdziecie także naleśniki. Nie można o nich nie wspomnieć, gdyż oprócz wyjątkowego smaku, podawane są w iście mistrzowski sposób. W tym przypadku, także możecie liczyć na niezwykła paletę smaków. Warto wymienić nadzienie: truskawka z bitą śmietaną, z bananem i czekoladą, a także z pieczarkami i czerwoną cebulą czy gyrosem.

 

- Przekraczając próg naszego lokalu zostaną Państwo obsłużeni nie, jak „zwykli” goście, ale jak nasi najlepsi przyjaciele, ponieważ wychodzimy z założenia, że wchodząc do nas mają poczuć się Państwo, jak najlepiej i najmilej - te słowa właścicielki pierogarni najlepiej podsumowują to, co czeka Was w środku.

 



Fotorelacja

Źródło: *Artykuł sponsorowany

Zapytaj prawnika