reklamy iJarocin.pl
reklamuj się w gazecie internetowej

Reklama: Ogrodzenia - Balustrady - Bramy - Furtki - Dekoracje : niezlymotyw.pl

REKLAMA - TEL-MAX - telefony komórkowe, nowe i używane

Informacje z pierwszej ręki z policji i straży pożarnej w Jarocinie.

Partner gazety internetowej iJarocin.pl

Znajdują się tutaj z informacje na temat rynku pracy w Jarocinie wraz z ofertami pracy z powiatowego urzędu pracy powiatu jarocińskiego.

Reklama internetowa - Zamów reklamę!

Środa
marzec

Reklama internetowa - Zamów reklamę!
Jarocin

Oświadczenie burmistrza w sprawie Jarocin Festiwal 2019

2019-02-20 09:22:41

W związku z pojawiającymi się w ostatnim czasie informacjami dotyczącymi tegorocznego Jarocin Festiwal burmistrz Jarocina wydał oświadczenie w tej sprawie.

OŚWIADCZENIE BURMISTRZA JAROCINA

w sprawie Jarocin Festiwal 2019

Pragnę zdementować doniesienia prasowe z ostatnich dni, według których profil muzyczny Jarocin Festiwal ma się zmienić tak diametralnie, że ma obejmować koncerty z nurtu disco polo czy pop.

Jednocześnie informuję, że prace nad przygotowaniem tegorocznej edycji największego wydarzenia kulturalnego w naszej gminie, jakim jest Jarocin Festiwal, są w toku. Trwają zaawansowane rozmowy z zespołem produkcyjnym, który wkrótce przedstawi koncepcję wydarzenia w nowej formule. Równolegle prowadzimy rozmowy, dotyczące rozwiązań organizacyjnych, jak i finansowania festiwalu, z kilkoma podmiotami. Planowana jest m. in. współpraca z jedną z ogólnopolskich stacji telewizyjnych. Tak szeroka promocja Jarocin Festiwal byłaby znacząca nie tylko dla samego wydarzenia, ale i dla Gminy Jarocin. Na ten moment, ze względu na tajemnicę handlową, nie mogę poinformować Państwa o szczegółach tych negocjacji.

Dziś mogę Państwu podać dwie pewne i jawne informacje, dotyczące organizacji Jarocin Festiwal w tym roku. Pierwsza z nich, zgodna z oczekiwaniami zarówno mieszkańców naszej gminy, jak i festiwalowiczów, to zmiana miejsca, w którym będzie odbywało się to  wydarzenie. Jarocin Festiwal w 2019 roku powróci na ulicę Maratońską w Jarocinie. Drugą, potwierdzoną już informacją, jest to, że koordynatorem całego przedsięwzięcia będzie jarocińska Fundacja Animacji Społeczno-Ekonomicznych. Nie oznacza to jednak, że Fundacja będzie samodzielnym organizatorem festiwalu. Poza tym, w budżecie gminy na organizację festiwalu zabezpieczonych zostało 500.000 złotych.

W kwestii wydarzenia nierozerwalnie związanego z festiwalem – Jarocińskich Rytmów Młodych – informuję, że przesłuchania powrócą do Jarocina. Przeglądy młodych zespołów koordynował będzie Spichlerz Polskiego Rocka w Jarocinie.

Zgadzam się z opiniami, iż poziom i zainteresowanie ostatnimi edycjami festiwalu były wyraźnie mniejsze. Potwierdził to audyt festiwali za 2016 i 2017 rok. Postawiliśmy wówczas na odważną zmianę formuły festiwalu, przenieśliśmy go do centrum miasta, zorganizowaliśmy liczne wydarzenia towarzyszące. Mimo, iż wszystkie elementy zostały dobrze przemyślane i doskonale wykonane pod względem organizacyjnym, stosunek wydanych pieniędzy do liczby uczestników wydarzenia pozostawiał wiele do życzenia. Biorąc to pod uwagę oraz wsłuchując się w głosy mieszkańców Gminy Jarocin oraz festiwalowiczów, podjąłem decyzję o ponownej zmianie formuły festiwalu. O rozstrzygnięciach w tym zakresie, będę Państwa informował na bieżąco.

Adam Pawlicki

Burmistrz Jarocina

Reklama: Praca dla opiekunek osób starszych Niemcy, Anglia | Promedica24

W ślubnym informatorze znajdziesz artykuły, porady dotyczące organizacji ślubu, wesela oraz wieczoru kawalerskiego lub panieńskiego.

Reklama - Ciesielstwo - Dekarstwo - Pokrycia dachowe | Sławomir Głód
Reklama lombardu w Jarocinie

Polub nas na Facebooku

Reklama internetowa w gazecie